Proiectare apartament 60 mp m - reamenajarea și decorarea interioară

Sunt de acord că de multe ori achiziționarea unui apartament în majoritatea dintre noi este asociată cu reparații viitoare în el. Și dacă lucrările de proiectare și de zidire nu aduc "agonia creativității", atunci aspectul viitorului interior ia aproape cota de timp și gânduri ale leului. Să ne uităm la ce ar putea fi designul unui apartament de 60 de metri pătrați. m, la ce trebuie să acordați o atenție deosebită atunci când o alegeți.

Facem reamenajarea

Este bine dacă aspectul carcasei îndeplinește pe deplin cerințele dvs. și nu trebuie să schimbe nimic, dar există cazuri când este necesară reproiectarea. În primul rând, acest lucru se aplică familiilor cu copii (dintr-un apartament cu o cameră pentru a face un dormitor cu 2 dormitoare), care au nevoie de o cameră separată sau atunci când camerele apartamentului au dimensiuni mici.

Există mai multe opțiuni de reamenajare în cameră:

 • demolarea parțială a pereților, sporind astfel spațiul de locuit. De exemplu, înlăturați partiția dintre bucătărie și sufragerie, veți realiza o expansiune vizuală a ambelor camere. Același efect poate fi obținut prin combinarea halei și holului. Cu toate acestea, merită să ne amintim că numai zidurile fără poartă pot fi demolate, altfel consecințele ar putea fi negative;
 • construcția de partiții interioare suplimentare. Astfel de reamenajare va crește numărul de camere din apartament, făcând în același timp un apartament de două camere complet de trei camere;
 • creștere a suprafeței datorită loggiei, balcon. Dacă primele două opțiuni nu se potrivesc cu dvs., acordați atenție balconului sau loggiei. După ce ați încălzit și le-ați combinat cu un dormitor, primiți un loc de muncă sau un colț pentru odihnă. Când sala și loggia (balconul) sunt conectate, se obține o cameră mare, care poate fi împărțită ușor în zone (zonă de lucru, odihnă, cameră de joacă).

Vă rugăm să rețineți că toate modificările în apartament, care se referă la demolarea sau ridicarea de noi pereți trebuie să fie înregistrate în Biroul de inventar tehnic (ITO)!

Dotați un apartament cu două camere

Proiectarea unui apartament cu două dormitoare de 60 de metri pătrați. ar trebui să se dezvolte pe baza mai multor factori:

 • câte persoane vor trăi;
 • alocat bugetului.

Dacă o familie va locui într-un apartament cu un copil (mai mulți copii), va fi mai rațional să alocați o cameră ca pepinieră, iar al doilea va fi un dormitor combinat pentru părinți și un living. Interiorul camerelor este decorat mai bine în diferite culori, adăugând elemente similare: candelabre sau lămpi, țesături identice pentru textile, rame de tablouri (desene de perete) și un singur etaj pentru ambele camere. Această abordare va face ca proiectul apartamentului să fie finalizat. Combinând bucătăria cu una din camere vă va permite să creați un singur spațiu. Dacă sunteți confuz de faptul că patul va fi vizibil pentru oaspeți pur și simplu separați-l cu o partiție glisantă sau perete despărțitor - un raft, iar problema va fi rezolvată.

Dacă părinții nu sunt de acord să-și dea dormitorul sub camera comună, decizia va fi un balcon combinat și bucătărie. Deci, veți mări zona și veți putea crea un colț complet pentru primirea oaspeților.

Pentru un cuplu fără copii sau un ocupant, o cameră este alocată sub dormitor, al doilea pentru primirea oaspeților.
Dacă aveți 3 camere

Designul unui apartament format din 3 camere este dificil și dificil de creat în același timp, deoarece suprafața camerei este destul de mare, astfel încât este posibilă traducerea oricăror proiecte, dar este, de asemenea, problematică combinarea tuturor încăperilor într-o singură compoziție.

Principalul lucru care trebuie luat în considerare la elaborarea unui proiect de proiectare este acela că fiecare cameră poate avea propriul stil, care ar trebui să se suprapună între ele. Ar trebui să existe o distribuție clară a zonelor: recreere, muncă, joc. Încercați să nu supraîncărcați spațiul, utilizați mobilierul multifuncțional modern.

Deoarece există numeroase încăperi, este posibil să se aloce cele separate pentru dormitorul părinților, pepinieră, ținând seama de dorințele proprietarilor, dar să se elaboreze una comună împreună. Datorită faptului că zona este mare, un balcon (loggia) poate rămâne o cameră separată, dar are un caracter individual.
Alegeți un stil, o paletă de culori

Dacă totul este clar cu viziunea generală a apartamentului și posibilitățile de reamenajare, atunci alegerea stilului, schemele de culoare confundă uneori proprietarii.

Printre numeroasele zone stilistice pentru apartamente de 60 de metri patrati. m. distingeți următoarele:

 • art. Principalul punct culminant al acestor interioare este simplitatea și minimalismul. Acestea se referă la stilurile moderne: eco-design, hi-tech, minimalism, scandinav și european. Nuanțe monocrome cu accente de culoare bogate, linii stricte de mobilier stricte, spațiu maxim în cameră - acestea sunt principalele nuanțe ale stilurilor moderne;
 • etnice. O caracteristică caracteristică a etno-design-ului sunt accesoriile aparținând diverselor popoare și culturi. De exemplu, o cameră în stil african este prezența obligatorie a diferitelor măști, piele de animale exotice, printuri animale, în chineză - predominanța culorilor roșii, elemente de aur, picturi în pereți cu hieroglife, figuri tradiționale specifice;
 • clasic sau tradițional. Luxul, eleganța, inerentă caselor de aristocrați și regi - aceasta este principala caracteristică a stilului clasic. Include: stil venețian, clasicism, baroc și imperiu. O cameră într-unul din stiluri va ține întotdeauna în evidență de restul cu accesorii bogate, mobilier, textile, dar fără brioșe. În ceea ce privește soluția de culoare, culorile calde pastelate predomină aici și, cu ajutorul unor nuanțe bogate de textile, ele creează o compoziție completă.
Camera de zi sau camera de primire

Sub camera de zi, alegeți adesea camera cu cea mai mare suprafață, deoarece în ea se va aduna toată familia în seara, prietenii și rudele vor fi primite.

Rețineți că designul camerei de zi, în primul rând, depinde de funcția pe care o va efectua, fie că va fi în același timp un loc de dormit pentru cineva din membrii familiei.

Luați în considerare caz în cazul în care aveți o cameră de zi "două într-o singură" - camera de zi - dormitor. Dacă dimensiunile camerei permit, patul poate fi separat de zona comună. Pentru aceasta, este adesea montată o partiție glisantă, sau un perete din gips carton cu inserții oglindă sau o oglindă mare este construită. Un raft de lemn sub tavan, cu diverse picturi, cărți, flori proaspete va arăta, de asemenea, frumos.

Sarcina dvs. principală nu este de a supraîncărca spațiul, plasând în încăpere toate mobilierul necesar (canapea, scaune moi, otomanii), aparatele de uz casnic, dacă este necesar, o masă. Dacă este posibil, așezați mobilierul de-a lungul pereților, lăsând centrul liber.

Dacă intenționați să combinați sufrageria cu o bucătărie, plasați un bar la granița dintre ele. Se va separa vizual spațiile fără a le supraîncărca.

În cazul combinării halei cu un hol, va arăta o partiție decorativă frumoasă, care acționează ca un perete, precum și podele diferite.

Tot ce se referă la nuanțele zidurilor, la podea, alegeți pe baza stilului ales.
Proiectare bucatarie

Bucătăria este cel mai vizitat loc în apartament, astfel încât designul său ar trebui abordat în mod responsabil, urmărind armonie între decorarea pereților și podele, cu mobilier de bucătărie și aparate de uz casnic. Designerii recomanda:

 • nu folosiți mai mult de trei culori;
 • podea și tavan nu ar trebui să fie în același ton;
 • jucați pe contrast. În cazul în care peretele bucătăriei este luminos, adăugați culori la tapițerie de mobilier, perdele, vopsea peretii în culori strălucitoare. Același principiu funcționează invers. În cazul în bucătăria bogată, atunci totul altceva nu este izbitoare.

Principalul factor în alegerea designului pentru bucătărie este numărul de persoane din familie, deoarece acesta este cel care va determina suprafața alocată mesei. În cazul în care familia este mare, este recomandabil să se așeze un set de bucătărie de-a lungul pereților și să părăsească centrul pentru masă. Dacă familia este mică, cea mai bună alegere este colțul de bucătărie, lăsând centrul liber. Dacă este posibil, utilizați spațiul de sub fereastră, suprafața de lucru plasată în acest loc va oferi posibilitatea de a amplasa mai multe mobilier de bucătărie în jurul perimetrului bucătăriei.

Alegeți o soluție de culoare bazată pe zona de bucătărie. Amintiți-vă că nuanțele întunecate reduc vizibil camera și lumina - invers. Dacă doriți să adăugați înălțimi - desenați dungi verticale, extindeți spațiul - adăugați un ornament orizontal pe pereți. Cel mai bun combinat unul cu altul: alb cu albastru, negru și roșu; gri de bază cu roz întuneric, purpuriu, roșu; galben cu violet, albastru, negru, gri. Negru este o culoare elegantă și versatilă care se amestecă cu toate nuanțele.
Design de dormitor

Rețineți că, sub dormitor, alocați o cameră care se află cât mai mult posibil de pe ușa din față, ceea ce va asigura un confort maxim în timpul șederii.

Pentru a decora pereții, alegeți nuanțe calde, silențioase, care vă permit să vă relaxați și dormitorul dvs. va părea nu numai mai mare, ci și mai confortabil. Luminile accente sunt permise, dar este mai bine să le așezi pe peretele din spatele capului patului.

Cantitatea de mobilier este minimă: un pat, noptiere, un dulap, o toaletă cu o masă de toaletă. Nu doriți opțiuni standard (de lemn) de noptieră, plasați mese mici de sticlă lângă pat. Un dulap cu uși în oglindă adaugă volumul și lumina.

În ceea ce privește textilele, este mai rațional să atârnați ferestrele cu perdele transparente în combinație cu perdele groase. Deci, puteți regla iluminarea dormitorului. Pernele decorative luminate diluează pereții pastel, ridică covorul pentru a se potrivi cu ele și pentru a obține un set complet.

Designul original al plafonului cu plăci de gips-carton, sau similar pe unul dintre pereți, va adăuga zest la proiectarea încăperii.
Dotăm pepinieră

Designul camerei pentru copii ar trebui să fie ales exclusiv pentru dorințele și sexul copilului care va trăi în el. Adulții nu pot ghida decât ușor copilul.

Camera pentru fata, indiferent de varsta gazdelor, ar trebui sa fie la fel de luminoasa si confortabila. Schema de culori este mai bine de ales în culori calde, făcând accente luminoase în mai multe locuri. O condiție prealabilă pentru interiorul copiilor este zonarea camerei și funcționalitatea maximă a mobilierului. Asigurați-vă că luați în considerare nu numai lumini de plafon, dar, de asemenea, câteva puncte locale, pentru mai mult confort în cameră. Stilul camerei de dans va crește cu hostessul, "design-urile magice" sunt caracteristice vârstei mai tinere. Dar pentru o fată adolescentă mai potrivită, moderne, high-tech, minimalism, țară, Provence.

Designul în camera băiatului diferă doar prin nuanțe stilistice, toate celelalte condiții fiind similare - funcționalitate, zonare, iluminare. Alegeți "călătoria pe mare", "frumusețea cerului înstelat", "jucați împreună cu eroii desenelor preferate", dar amintiți-vă că este mai bine să diminuați pereții, să diluați mai bine interiorul cu accesorii stilistice.

Într-o cameră în care trăiesc doi copii de diferite sexe, este mai bine să divizați condiționat camera în două părți și să faceți un colț mic pentru toată lumea.
Proiectare pe hol

Sala de intrare este prima care vă întâlnește cu oaspeții în casă și vă oferă o înțelegere despre apartamentul dvs., prin urmare, designul său ar trebui să fie abordat și în mod inteligent.

Primul lucru pe care designerii le recomandă este să renunțe la nuanțe întunecate în decor. Alegeți un material de finisare practic, dar luminos pentru pereți și vedeți cum se va schimba în mod dramatic camera.

Un aspect important al interiorului holului este lumina. În plus față de lampa principală, așezați câteva lămpi punctate, acestea vor adăuga confort. Așezați o oglindă mare în rama originală, va adăuga lumină și adâncime camerei.

În al doilea rând, funcționalitatea maximă a mobilierului. Un dulap încorporat va găzdui lucrurile superioare și pantofii, iar ușile cu oglindă vor adăuga volumul. Un mod alternativ - un cuibar deschis și o noptieră mică pentru încălțăminte. Puteți, de asemenea, să tăiați o parte a peretelui cu piele ușoară, să fixați cârligele de blană - să obțineți un hanger original.

Acordați o atenție deosebită podelei. Este mai bine să se așeze țigle (3-4 rânduri) în apropierea ușii, iar apoi este destul de posibil să se instaleze laminat. Dacă aveți o sală de intrare combinată, aceasta vă va permite să o separați de altă cameră.
Design baie și baie

Deși baia nu este cel mai vizitat loc în apartament, alegerea de design pentru el trebuie să fie abordată la fel de atent ca și pentru alte camere. Principalul criteriu pe care să îl trageți în timpul proiectării băii este o zonă mică. Chiar dacă aveți o baie combinată și vă pare că există suficient spațiu, renunțați la culorile întunecate în interior, este prerogativa unor băi mari. Alegeți materialele cu care vă confruntați cu tonuri luminoase, dar nu țipătoare. Combinația mai multor nuanțe de culoare va extinde vizual camera.

Pentru a mări vizibil înălțimea tavanului, utilizați un truc de design - faceți mai multe rânduri verticale de țiglă, mai întunecate decât tonul principal. O altă opțiune câștig-câștig va fi oglinzi mari.
Dacă aveți un gând neplăcut despre toaleta vizibilă, dar nu aveți altă cale de ieșire, încercați să o deghizați. O toaletă albă pe fondul zidurilor albe nu va fi vizibilă sau nu o va separa de camera principală cu o pereche despărțitoare mică pentru a se potrivi cu pereții și nu va "prinde ochii".
În ceea ce privește tendințele stilistice, baia este cel mai adesea folosită: modern, high-tech, clasic, minimalism japonez, temă nautică.

După cum puteți vedea, un apartament de 60 de metri pătrați. m. - aceasta este o mare de posibilități și opțiuni pe tema designului. Alegeți-vă opțiunea și vă puteți mângâia!

Vizionați videoclipul: Amenajari interioare la cheie apartament 3 camere Titan Bucuresti (Decembrie 2019).

Loading...

Lasă Un Comentariu