Perdele într-o casă din lemn: caracteristici de design, tipuri, 80 de fotografii

Cabana este caracterizată de o atmosferă caldă și familială, care, inclusiv sprijinirea perdelelor într-o casă din lemn. Cu ajutorul textilelor, puteți schimba cu ușurință interiorul. Perdele într-o casă de țară salvați de căldură și contribuie la crearea de confort.

Abordare specială la proiectarea perdelelor pentru ferestre

O casă de lemn din țară este un loc plăcut pentru un locuitor al orașului, unde doriți să vă întoarceți și să petreceți întregul weekend. Pereții din lemn și perdelele naturale transmit un sentiment al naturii și prospețimii pădurii. Designul casei se face pentru relaxare, decorarea ferestrei de deschidere joacă un rol semnificativ. Culoarea perdelelor va fi combinată organic cu textile sau tapițerie de mobilier. Pentru decorațiuni, puteți lua broșe, perii și arcuri, suporturi.

Reguli pentru decorarea ferestrelor cu perdele într-o casă din lemn:

 1. Perdelele perforate sunt folosite independent într-un interior laconic și pot fi, de asemenea, completate cu perdele pentru a crea un interior în orice stil.
 2. Perdele scurte arata original si ofera interioarelor un aspect deosebit.
 3. Stratul translucid poate fi pliat la jumătate, acest design va fi funcțional.
 4. Portierele arata bine cu jartierele, cu cel mai potrivit tip de panglica de fixare sau inele.
 5. Atunci când decorați o fereastră cu un lambrequin, trebuie să luați în considerare culoarea zidurilor și să nu o faceți prea luxuriantă.
 6. Pentru decorarea ferestrei bucătăriei într-o casă de lemn se potrivesc perdele cafenea, tul și jaluzele.

Este important să alegeți materialele naturale pentru perdele, să observați un sentiment de proporție atunci când alegeți un decor, să combinați corect opțiunile de lumină cu o cortină groasă, pentru a selecta perdele mai ușoare sau mai întunecate decât pereții.

Stil de decizie a casei de lemn

Având în vedere stilul de design interior, puteți alege perdele corespunzătoare, care subliniază în mod favorabil aspectul general al camerei.

 • Stilul Provence se distinge printr-o luminozitate deosebită a culorilor. Fereastra spațioasă poate fi decorată cu perdele luminoase cu o imprimare florală și se fixează pe fundul din lemn cu ajutorul buclelor sau a dantelărilor.

 • Puteți face, de asemenea, un clasic într-o casă de lemn, dacă luați perdele grele grele de catifea. Dar merită să ne amintim că un astfel de material necesită o întreținere frecventă, în special în condițiile unei case de țară.

În fotografie este un exemplu de interior clasic într-o casă de țară unde este clar că clasicii se amestecă armonios cu perdelele.

 • Stilul de cabană este potrivit pentru o casă spațioasă cu două etaje din lemn, cu o fereastră de lumină secundară, care va fi decorată cu perdele cu perdele luminoase, cu un șnur sau o fixare a gleznei.

 • Stilul de țară este ușor de recreat într-o casă de lemn din lemn datorită materialelor naturale de decor, ziduri de lemn, plafoane cu grinzi, textile naturale și perdele simple.

 • Stilul modern de interior din lemn evidențiază perdelele de organza și alte materiale moderne, care sunt combinate cu culoarea elementelor decorative ale interiorului.

 • Stilul ecologic poate fi accentuat perdele nuanțe naturale de verde, maro sau bej.

Tipuri de perdele pentru o casă de țară

Perdelele creează starea de spirit a camerei și, prin urmare, este important să alegeți nu numai materialul, ci și tipul de perdele adecvate pentru o casă de țară care va satisface cerințele camerei.

 • Perdelele romane sunt potrivite pentru decorarea oricărei încăperi dintr-o casă din lemn, precum și o verandă. Ele par simplu, dar în același timp elegante. Designul vă permite să reglați gradul de iluminare a camerei.

 • Perdelele perforate, cum ar fi romanul, pot fi combinate cu perdele clasice, decorate cu panglici. Potrivit pentru crearea unui stil ecologic, scandinav și modern într-o casă din lemn.

 • Perdele lungi drepte sunt potrivite pentru dormitoare și camera de zi. Potrivit pentru ferestre de orice formă și arata bine cu orice fel de atașament.

 • Perdelele scurte într-o casă din lemn arată armonios în grădiniță, în bucătărie, în pod. Pot fi completate cu jartiere sau jaluzele romane.

 • Perdelele franțuzești cu ghirlande din sifon translucid sunt potrivite pentru crearea unui stil clasic în camera de zi a unei case din lemn. Ele pot fi combinate cu draperii lungi ca tul.

 • Perdelele cu lambrequins sunt potrivite pentru ferestrele de lemn obișnuite și triunghiulare. Lambrequin poate să înmoaie colțurile, să devină un accent sau să decoreze un perete deasupra unei deschideri de fereastră. De asemenea, lambrequin pot fi atârnate în bucătărie pe cont propriu sau în plus față de jaluzele.

 • Perdele cafenele cu legături, arcuri sau bucle sunt potrivite pentru decorarea unei ferestre mici în bucătărie într-o casă de lemn de stil țară sau Provence.

 • Jaluzelele sunt potrivite pentru decorarea concisă a ferestrei dormitorului unei case din lemn, birou de țară sau mansardă. Este ușor de grijă pentru ei și, de asemenea, pot fi combinate cu perdele de țesături.

Fotografia arată un exemplu de zonă de recreere pentru jaluzele din lemn. O astfel de idee va fi încorporată într-o casă cu fereastră de golf.

Tipuri de tije de cortină și metode de fixare a perdelelor

Cele mai bune pentru o casă din lemn sunt cele mai bune cornișe tubulare, tubulare și baghete din lemn, precum și metal cu imitație de oțel, cupru, bronz și vârfuri forjate. Cornișorul din aluminiu sau din plastic este potrivit pentru o fereastră. Potrivit opțiunii de montare, atât plafonul cât și cele de perete vor fi potrivite.

Perdelele înșiși pot fi atașate la ochi, inele, cravate, balamale și panglici.

 • Perdelele pentru ochi sunt inele mari sau mici cusute în partea superioară care sunt strânse pe cornișă. Aranjamentul uniform al inelelor creează o dramă drastică pe cortină.

Fotografia prezintă o variantă cu ochiuri care se mișcă ușor de-a lungul streașinilor într-o casă din lemn. Sunt jaluzele romane combinate armonios.

 • Perdelele cu inele sunt atașate cu o cusătură în interior cu ajutorul buclelor de plastic pe inelele care atârnă pe cornișă. Creați valuri pe țesătură și sunt ușor de îndepărtat de pe streașină.

Fotografia prezintă un exemplu de atașament cel mai comun al perdelelor drepte la streașină - pe inele.

 • Peretele legat este atașat la cornișă cu panglici legați de un arc sau de un nod. Cu cât cortina este mai groasă, cu atât banda trebuie să fie mai groasă.

 • Perdele cu bucle se fixează pe streașinile tubulare prin intermediul buclelor de țesături cusute. Potrivit pentru un interior clasic și modern într-o casă din lemn.

 • Cordonul de perdea se distinge prin lipsa de zgomot a deschiderii din cauza buzunarului, prin care țesătura este atârnată pe streașină. Acest suport este potrivit pentru perdele, cafenele, perdele de nișă și ferestre din lemn la mansardă.

În fotografie este un exemplu de design fereastră trapezoidală cu un șnur, în cazul în care streașina repeta forma deschiderii.

 • Perdele cu bandă arată dinamică datorită pliurilor frecvente datorate șireturilor cusute, care sunt strânse. Această opțiune arată bine cu perekida și lambrequin.

Selectarea perdelelor pe tipuri de ferestre

Casa de casă diferă nu numai de mobilier intern și extern, ci și un fel de forme de ferestre din lemn. Deschiderea ferestrelor non-standard poate fi decorată elegant cu perdele alese în mod corespunzător.

 • Fereastra trapezoidală poate fi acoperită în întregime sau în parte, pentru a combina tulul cu jaluzelele sau jaluzelele.

 • O fereastră triunghiulară într-o casă din lemn poate fi decorată prin mascarea formei sale sau invers, subliniind. Streașinile pot fi instalate deasupra ferestrei sau de-a lungul laturilor triunghiului. Perdelele pot fi fabricate din țesături de densitate diferită, în funcție de stilul și scopul camerei.

 • Pentru ferestre în casă, cu o lumină a doua se potrivesc perdele roman și draperii drepte din țesături naturale. O fereastră din lemn nu trebuie supraîncărcată cu decor, poate strica frumusețea naturală a ferestrei. Gloanțele luminoase se potrivesc cu perekida de-a lungul marginii cadrului unei țesături mai densă. Pentru a face fereastra chiar mai mare, streașinul trebuie să fie fixat sub tavan, iar dacă aveți nevoie pentru a separa vizual zonele podelelor, atunci este mai bine să fixați perdelele de deasupra ferestrei inferioare.

Fotografia prezintă un exemplu de fereastră într-o casă cu o lumină secundară, unde sarcina de a împărți zonele de la primul și al doilea etaj cu înălțimea streașinului este finalizată cu succes.

 • Perdelele pentru o fereastră din lemn combină toate ferestrele într-o singură compoziție. Puteți face o perdea comună și draperii pe laturile.

 • Pentru podul într-o casă din lemn se vor monta perdele simple cu fixarea marginea liberă cu ajutorul unor grape. De asemenea, potriviți romane și garnituri cu o corniță suplimentară sub fereastră.

Alegerea materialului și a culorii perdelelor

Culoarea ferestrei depinde de dimensiunea camerei și de fereastră, precum și de cantitatea de lumină naturală. O cameră spațioasă și luminoasă poate fi făcută și mai mult cu ajutorul perdelelor albe, iar într-un dormitor mic, draperiile maro închise vor fi în afara locului. Perdele de verde, alb, crem, bej, maro, dungi sau dungi, dar fără modele complicate și ornamente, sunt potrivite pentru o casă din lemn. Din țesături naturale ar fi mai bine să se uite bumbacul și inul.

 • Perdelele din bumbac sunt durabile și ușor de curățat.

 • Lenjeria de draperii se va concentra pe orientarea naturală a interiorului. Cel mai bine este să folosiți țesături nevopsite.

 • Tulle trece bine lumina și aerul, potrivit pentru decorarea ferestrelor în dormitor și în hol. Puteti folosi tulul clasic alb sau pictat in culoarea care va fi combinata cu perdelele. De asemenea, tul poate fi fixat în moduri diferite și nu combinat cu perdelele clasice.

 • Materialele Portyerny vor fi potrivite pentru crearea unui interior semi-antic. Portierele pentru grădinărit pot fi fabricate din lenjerie sau catifea, care vor găsi un răspuns în proiectarea canapelei, pernelor sau șervețelelor.

Fotografia prezintă un design modern al unei case din lemn cu perdele groase. O astfel de soluție va fi mereu în vogă și va sublinia stilul în simplitate.

Perdele în interiorul unei case de țară

 • Pentru camera de zi se potrivesc perdele lungi clasice cu tul, perdele romane care ar armonios arata cu ornamente din lemn. Este potrivit pentru perekida.

 • Jaluzele, perdelele-cafenele care vor lăsa razele soarelui chiar printr-o fereastră mică, vor fi potrivite pentru bucătărie.

Fotografia prezintă perdele romane în interiorul unei bucătării din lemn, unde materialul practic și ușurința de întreținere sunt importante.

 • Sala de mese va face un loc plăcut pentru a întâlni oaspeților perdele și perdele translucide drepte.

 • În dormitor și pepinieră, trebuie să acordați preferință perdelelor din material gros care protejează de soare, precum și un tul transparent în combinație cu jaluzele.

Fotografia prezintă un dormitor cu perdele clasice, în cazul în care perdelele sunt combinate cu culoarea pereților, și tul - cu perne de accent.

Fotografia este un exemplu de pepinieră într-o casă din lemn, unde două ferestre sunt drapate cu diferite tipuri de perdele, acest design împărțind spațiul în două zone.

Deci, atunci când alegeți perdele pentru o casă din lemn, este important să luați în considerare stilul, puterea iluminării naturale și textura țesăturii. Pereți din lemn sau busteni înșiși arata frumos, pentru că mai simplu perdele, cu atât mai bine ar arata interior.

Galerie foto

Mai jos sunt exemple de fotografie despre utilizarea perdelelor într-o casă din lemn în camere cu scopuri funcționale diverse.

Loading...

Lasă Un Comentariu